Brandts Klædefabrik er en helt særlig historisk perle, som engang var så stor en industri, at området blev kaldt en “fabriksby”. Da fabrikken lukkede i 1978, blev den genopfundet gennem et samarbejde mellem KD Selskaberne og Odense Kommune. I dag er Brandts Klædefabrik forvandlet til en “by i byen”, hvor kulturen har fået en central rolle.
Vi fastholder vores identitet som et tidligere fabriks- og industriområde og ser ikke os selv som et latinerkvarter. Det industrielle, rå og enkle udtryk i bygningerne er noget, vi har passet på og fremhævet siden 1980. Når du besøger os, vil du mærke historiens vingesus i de gamle facader, der fortæller stedets unikke historie og atmosfære.
Vores bygninger er unikke og spænder fra fredede og bevaringsværdige til dem med en særlig historisk betydning. Rundt omkring i området finder du skilte, der fortæller om bygningernes tidligere funktioner og om livet på fabrikken. Disse minder os om vores industrielle fortid og gør Brandts Klædefabrik til et levende stykke historie midt i Odense.
Vi opfordrer dig til at dykke ned i denne historie – og du er altid velkommen til at referere til bygningernes navne, som fx Forhuset, Sidehuset, Valkeriet, Gl. Stald, Nopperiet, Kedelhuset og mange flere. Hvis du har lyst til at udsmykke dit lokale med et historisk billede af de gamle maskiner eller funktioner, hjælper vi gerne med at finde det perfekte motiv frem.
I forbindelse med genopbygningen af Klædefabrikken blev der valgt en særlig stil til vinduer og døre samt en karakteristisk mørkegrøn farve, som nu er en del af Brandts Klædefabriks identitet. Sort er også en gennemgående farve, der refererer til fabrikkens industrielle fortid.
Brandts Klædefabrik er i dag vokset og omfatter nu både Passagen, Farvergården, Amfipladsen, Gul Gård, Pakhusgården, Privathospitalet, P-huset og villaen i Pantheonsgade 29 – i alt 32.000 m2. Pakhusgården og Farvergården var oprindeligt ikke en del af Klædefabrikken, men er i dag en del af vores udvidede område.
Vi ønsker at skabe et attraktivt miljø, der er spændende at besøge og opholde sig i. Det betyder, at vi i de kommende år vil fortsætte arbejdet med at binde områderne endnu bedre sammen og tilpasse dem til nutidens behov. For nylig har vi forvandlet Pakhusgården fra en baggård til et roligt og indbydende atrium.
Et levende og attraktivt område kræver unikke lejere, som tilbyder noget særligt. Vi går efter et godt mix af solide traditioner, nytænkning og godt håndværk, der giver vores gæster spændende valgmuligheder. Selv hvis flere lejere er i samme branche, ser vi det som en styrke – det giver vores besøgende flere muligheder at vælge imellem.