[gtranslate]

Vivaldi fejre 40 år i Brandts Klædefabrik

I morgen fejrer Birgitte Dyreborg 40-års jubilæum med sin ikoniske dametøjsforretning, Vivaldi, i Brandts Passage. Hun startede butikken efter at have skiftet fra en idé om en garnbutik til tøj, hvilket viste sig at være et klogt valg. Gennem årene har Vivaldi tilpasset sig samfundsændringer med udvidelser, Facebook-auktioner og en webshop under Covid-19. Birgitte mener, at hendes butik er blevet en del af områdets historie og kultur, og hun er dybt taknemmelig for kundernes opbakning. Jubilæet fejres med kaffe, kringle og vin for både nye og gamle kunder.

Vivaldi fejre 40 år

I morgen fejrer Birgitte Dyreborg et bemærkelsesværdigt jubilæum, hendes ikoniske dametøjsforretning, Vivaldi, der ligger i hjertet af Brandts Passage, fylder 40 år. Gennem fire årtier har Birgitte ikke blot fulgt udviklingen i Brandts Klædefabrik, men også været en central del af områdets transformation fra en tidligere industribygning til et kulturelt kraftcenter i Odense.

Fra en barndomsdrøm til succesfuld butiksejer

Birgittes kærlighed til forretningslivet begyndte tidligt. Hun voksede op med forældre, der selv drev butik, og allerede som 8-årig hjalp hun til i deres forretning. “Da jeg var 13, oprettede jeg en etableringskonto, for jeg har altid vidst, at jeg skulle have min egen butik,” fortæller Birgitte. Oprindeligt havde hun forestillet sig en garnbutik, men 80’ernes faldende efterspørgsel på garn tvang hende til at tænke i nye baner. “Min bankrådgiver spurgte mig, hvad folk gør, når de holder op med at strikke. Svaret var enkelt: De køber færdigt tøj. Så derfor blev det tøj, og det har jeg aldrig fortrudt,” siger Birgitte med et smil.

Det var også i denne periode, at navnet “Vivaldi” blev født. Birgitte, som på daværende tidspunkt arbejdede på et reklamebureau, sad en dag og legede med idéer til, hvad hendes butik skulle hedde. “Jeg skrev en masse navne ned, og så kom jeg på Vivaldi – tøj til de fire årstider. I mange år spillede Birgitte, Vivaldis “De fire årstider” i butikken, indtil hun en dag ikke kunne holde det ud længere. Navnet blev til mere end bare en titel, det blev et symbol på butikskonceptet, hvor man kunne finde tøj til enhver årstid og anledning.

I 1984 åbnede Birgitte sin butik i Brandts Klædefabrik, som dengang var ved at blive transformeret fra industrikompleks til et nyt kulturelt kvarter. Da Café Biografen åbnede sad Birgitte og drak en kop kaffe på pladsen, og der var hun slet ikke i tvivl om at hendes butik skulle ligge i Brandts Passage. ”Der er en helt speciel atmosfære her. Hvis man én gang har været i Brandts Klædefabrik, får man lyst til at komme tilbage, historierne i bygningerne fanger én på en særlig måde” reflektere hun.

Butikken Vivaldi har gennem årene fulgt moden og tilpasset sig de mange forandringer der har været i samfundet. Af to omgange har hun udvidet butikken for at have plads til hele sit sortiment, så kom hun på Facebook hvor hun blandt andet laver auktioner på udvalgt tøj. Under Covid-19 pandemien fik hun en webshop for at holde gange i salget. ”Hvis ikke du er hurtig til at aflæse samfundet, så kan du ikke være i den her branche. Det kræver, at du lynhurtigt kan omstille dig,”

Jubilæet bliver fejret med manér i morgen, hvor hun invitere på kaffe og kringle i butikken. Hvor Birgitte ser frem til at fejre dagen med både nye og gamle kunder. Om eftermiddagen servere hun også et glas vin for sine kunder. ”Jeg er dybt taknemmelig for den opbakning, jeg har fået gennem årene,” siger hun og understreger, at kunderne har været en essentiel del af butikkens lange historie.

Efter 40 år i spidsen for Vivaldi i Brandts Klædefabrik er Birgitte ikke bare en erfaren butiksindehaver, men også en inspirerende figur, der med sit engagement og sin evne til at tilpasse sig har skabt en butik, der er mere end blot en forretning. Det er et sted fyldt med historie, passion og ikke mindst taknemmelighed. “Uden mine kunder var der jo ikke nogen historie,” fortæller hun ydmygt. “Jeg kunne ikke forestille mig et bedre sted at være,” slutter Birgitte, som ser frem til mange flere år i spidsen for sin lille perle i hjertet af Odense.

Jubilæumsfejring med kaffe, kringle og vin i Brandts Passage

Kom forbi butikken i Brandts Passage i morgen og vær med til at fejre Birgitte og Vivaldis utrolig flotte jubilæum. Ude foran butikken vil der være gratis kringle til de første 350 personer. Derudover kommer Mette fra Kaffe og Te huset og vil servere gratis kaffe fra sin kaffevogn hele dagen. Fra 14.00-17.00 vil Birgitte også servere vin for sine gæster.