Kunst & Kultur

I Brandts har vi kræs til både din hjerne og fantasi. Du kan lade dine egne talenter få frit løb eller du kan lade sig begejstre af andres fantasi og kreative værker. Og eftertankerne – dem kan du tage med hjem og lade blomstre videre.

Lidt mere kultur

Kunstshop Brandts

KUNSTMUSEUM BRANDTS

På Amfipladsen finder du statsanerkendte Kunstmuseum Brandts, med tilhørende kunsthal, der viser klassisk, moderne og helt samtidig kunst. Gennem et originalt program af udstillinger, formidling, undervisning og events, får du unikke oplevelser af kunstnerisk høj kvalitet.
Bliv beriget og inspireret gennem kunsten, og få nye indtryk med hjem.

Kulturmaskinen

Kulturmaskinen i Farvergården er stedet, hvor kulturen kulminerer. Kulturmaskinens scener, koncerter, festivaler,  kreative værksteder, og meget mere, danner rammerne for de mangfoldige og brugerdrevne kulturoplevelser.
Her får du mulighed for at dyrke din kreative selvudfoldelse og det sociale samvær – hvor alt det bedste skabes og opleves sammen. 

Lerværkstedet

I Lerværkstedet kan du arbejde kreativt med ler og glasering, og skabe lige det udtryk, du har lyst til. Der er plads til at lege med krøllede kreationer, selvom håndværket altid tages seriøst med professionel vejledning. Deltag i forskellige introduktioner, kurser og workshops om teknikker og udstyr, så du får det bedste ud af din oplevelse. Slip fantasien løs og prøv de mange  muligheder. Lerværkstedet er en del af Kulturmaskinen i Farvergården.

tekstilværkstedet

Tekstilværkstedet i Farvergården er stedet, hvor enhver kan udfolde sin indre designer. Samtidig er værkstedet også et sted, hvor du får mentale vitaminer og fælleskab med hjem. Der afholdes løbende worhshops, foredrag og events.

Tekstilværkstedet er en del af Kulturmaskinen.

odense filmværksted

Filmværkstedet er åbent for alle, der ønsker et kreativt rum med produktion af digitale visuelle fortællinger. Det er her, du laver din første film, sammen med dygtige mennesker med samme ambitioner. Faktisk bliver flere af de første talenter til prisvindende film født i de små lokale værkstedet fyldt med passion for film og fortællinger.
Filmværkstedet er en del af Fonden Filmtalent og det internationale netværk Screen Talent Europe.

Fotocredit: Line Svindt

Odense international film festival

OFF – Odense International Film Festival – er Danmarks ældste og eneste Oscar- og EFA-kvalificerende filmfestival. Hvert år udvælges de bedste kortfilm blandt tusindvis af indsendte kortfilm fra filmskabere i hele verden. De udvalgte film kan du se på Festivalen, der finder sted hvert år i uge 35. Filmene vises både i det gamle fabriksbygning Magasinet og i den unikke retro-hyggelige Café Biografen på Amfipladsen.
Finalen og kåring af årets vindere afholdes i Magasinet med et storslået gallashow.

magasinet

Via Farvergården finder du vej til den gamle fabriksbygning;  Magasinet. Deres menu er fyldt med en overflod af kulturelle og musikalske oplevelser. Tag fx til inspirerende talks, comedy, filmfestival, foredrag eller teater. Stedets charme og historik – sammenholdt med følelsen af et stort teater i lille skala – giver garanti for en  nærværende oplevelse under  lysekronerne.
Magasinet er en del af Kulturmaskinen. 

Studenterhus Odense

Studenterhuset ligger centralt på Amfipladsen og er mødested for byens studerende. Caféen og baren har åbent året rundt. De kulturelle og sociale arrangementer og events breder sig fra stand-up til lyrik, teater og film, workshops og foredrag, til brætspilsaftener og pubquiz.  Der er plads til byens up-coming kunstnere og mange  events drives af studerende.

tidens samling

Tidens Samling i Farvergården er et kulturhistorisk museum for klæder, form og bolig i det 20. århundrede fra 1900 – 1990’erne. Stedet emmer af fortidens velkendte vingesus. Og det er et ægte hands-on museum, hvor det er tilladt at røre de udstillede genstande, sætte sig i møblerne, gå på opdagelse i skufferne, og prøve tøjet.
Flere velkendte film og TV-serier lejer tøj og effekter her.